Effektiv luftrenser

by Jörn

De fleste mennesker er indendørs omkring 90 pct. af tiden. Derfor spiller indeklimaet en stor rolle.

Da vi jo tilbringer omkring 90 pct. af vores tid inden døre i Danmark, er det en oplagt idé at tænke på indeklimaet. Det gør jeg især efter al det byggeri der er i omkring København. Jeg bor selv i København K, hvor Metrobyggeriet er i fuld gang og med Bredgade som nabo, der er gravet op og nu burde hedde “Smallegade” og Store Kongensgade er gjort til “Lille Kongensgade”. Idag tager det længere tid for at få afviklet trafikken gennem disse to gader end før. Hvilket betyder at der kommer mere udstødningsgaser i luften. Metro byggeriet hjælper også godt til med støv og gaser fra alle de køretøjer, der står og brummer dagen igennem og nogle gange døgnet rundt. SÅ ja, jeg tænker en del på indeklimaet i min bolig.

Jeg har søgt en del og fundet flere men der var en som falfdt i min smag. Dels design og størrelse synes jeg passer fint til lejligheden og indretningen. Men når alt kommer til alt, er det filtrene, som er den vigtigste del af løsningen.

Medisana luftrenser 60300 er den løsning jeg synes om for at få et sundt indendørsklima og det er takket enhedens filtre. Den filtrerer ved hjælp af et antibakterielt partikelfilter (F9 > PM 2,5) fra 3M og et yderligere filter med aktivt kulstof partikler, støv, pollen, lugte og bakterier fra luften i rummet. Det aktive kulstoffilter kan endda absorbere tobaksrøg.

Med sit lave strømforbrug er luftrenseren energibesparende og støjsvag, og den dækker op til 60 kvm pr. 24 timer. Den har et kompakt design, som gør den let at transportere til andre rum eller med i f.eks. sommerhuset. Den tilsluttes med den medfølgende strømforsyning og USB-kabel, og den skifter også automatisk mellem dag- og nattilstand.

Fåes her.

You may also like

Leave a Comment