Mine grønne favorit ingridienser

by Jörn

Grønt er godt for sjælen..

Jeg har en svaghed for grønne grøntsager, lige fra agurk, broccoli, squash, spinat, ærter til grøn te og  Matcha te – alle har fantastisk virkning på hud og krop – humør og livsenergi. Jeg er ikke vegetar, men har ofte flere dage om ugen, hvor jeg vælger kød og fisk fra. Fælles for grønne grøntsager er, at de er meget rige på A-vitamin, magnesium og calcium, alle ingredienser som kroppen har brug for, især når alderen har sneget sig op over de 50… A-vitamin er vigtig for huden – her kan du undgå tør hud. A-vitamin er også vigtigt for immunforsvaret, og imod bakterielle infektioner. Calcium er udover at være byggesten i knogler og tænder rigtig vigtig for muskler, regulering af hjerterytme og blodets størkning. Man optager bedst calcium sammen med D- og C-vitaminer. Magnesium er ligsom calcium vigtig for nerveimpulser til muskler og hjerte og lider du af migræne, har det vist sig, at magnesium kan mindske migræneanfald…

Matcha te

Den grønne Matcha te kommer i pulverform, hvilket gør, at alle næringsstoffer og sundhedsfremmende ingredienser bliver i koppen, og så indeholder te’en omkring 10 gange flere antioxidanter, aminosyrer og vitaminer end “almindelige” typer grøn te. Jeg drikker tit Matcha te i stedet for kaffe, fordi teen ligesom kaffe indeholder koffein.

Hvad kan man også bruge Matcha til?

Matcha pulver kan bruges til meget mere end te. Mange bruger Matcha pulveret som ingrediens i sin smoothie, pandekager, grød, latte, kager eller som et lille strejf af sundhed til din cocktail. Og så bruges Matcha også i skønhedspleje grundet den høje dosis af antioxidanter. Kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan bruge det grønne magiske pulver til.

Lav din egen Matcha te og køb dit start-kit fra Byoh

Sættet består af 5 dele:

 • Byoh Matcha te (30 g nok til 30 portioner)
 • Byoh måleske (1 g)
 • Hvid Matcha skål
 • Matcha bambus piskeris
 • Piskerisholder
 • Koster 599 kr. (spar 126 kr.)  og kan købes på www.byoh.dk

Klassisk Matcha te:

 • 1 g matcha pulver
 • Vand max. 70 grader (gerne kildevand).

Fremgangsmåde:
Du kan enten bruge foamer eller bambus piskeris. Varmt vand, max 70 grader kommes i en skål. Tilsæt matcha pulver – pulveret skal helst sigtes igennem en si. Her kan du enten bruge din foamer eller dit piskeris til at røre/piske pulveret til det er klart og uden klumper. Når du bruger din foamer frem for piskeris, kommer der en fin skummende overflade.

Matcha Shake

Ingredienser

 • 1 moden banan, frossen 
 • 200 ml mælk (eller fx. havremælk, madelmælk etc.)
 • ½ tsk vaniljepulver
 • 1 tsk matcha
 • 2 dadler, udstenede
 • En lille håndfuld friske mynteblade – kan udelades

Tilsæt helt enkelt alle ingredienser i en blender, og blend, indtil du har en lækker cremet shake. Smag den til, og servér straks!

Find flere lækre opskrifter med Matcha på www.byoh.dk
Billeder af de lækre Matcha opskrifter er taget af: Sienna Rousseau/Byoh.dk

You may also like

Leave a Comment