Palace Hotel ligger i centrum af Tallinn

by Jörn

Hotelhistorie

Palace Hotel Tallinn ligger i centrum af Tallinn ved siden af ​​Frihedspladsen på Vabaduse väljak 3. Hotellet blev åbnet den 16. januar 1937 og manden som tegnede hotellet var arkitekt Elmar Lohk.

Palace Hotel Tallinn blev straks det mest eksklusive hotel i Tallinn. Bygningens centrale beliggenhed, dets arkitektur, indretning og service understregede hotellet overlegenhed.

I 1940, blev hotellet nationaliseret af Sovjetunionen.

I 1940, efter etableringen af ​​sovjetreglen i Estland blev hotellet nationaliseret, og palæet fortsatte som et sovjetisk hotel uden at miste sin identitet. I 1959 blev der bygget en ny fløj ved siden af ​​Pärnuvejen til hotellet, med en udvendige kopiering nøjagtigt som den oprindelige facade af hotellet.

​​Estlands uafhængighed

Siden genoprettelsen af ​​Estlands uafhængighed fejrede paladset en ny milepæl – i 1988 blev bygningen gennemgået en grundig rekonstruktion, hvorved hotellet blev den første i Estland som opfyldte de europæiske standarder med hensyn til dets indretning og service. Det renoverede hotel blev genåbnet for gæster i 1989.

De første udenlanske diplomater var; den svenske ambassadør Lars Arne Grundberg som boede her fra den 29. august, som blev fulgt af den tyske ambassadør Henning von Wistinghausen den 2. september, den islandske ambassadør Sigridur Snaevarr den 24. september og den finske ambassadør Jaakko Erik Kaurinkoski den 1. oktober. Sjovt nævnes ingen danske diplomater men mon ikke Uffe Elleman har været her, han var trodsalt den indirekte årsag til at de Baltiske lande kom ind i EU.

Palace Hotellet blev lukket igen i september 2013 for at gennemføre en grundig renovering. Efter renoveringen har hotellet’s 79 værelser elegante og raffineret indrettet og med malerierne af Konrad Mägi.

Konrad Mägi

Konrad Mägi (1878-1925) kan betragtes som et mirakel af den estiske kunst. For Mägi var kunsten ikke en efterligning, men altid et selvudfoldelse, selvopfyldelse og skabelse af en ny verden baseret på indtryk fra den ydre verden.

Moderne indretning og moderne teknologi

Alle værelser er rummelige med moderne indretning og moderne teknologi. På 6. etage på hotellet, der vender mod Frihedspladsen er præsidentsuite på næsten 152 kvadratmeter, som ud over soveværelset og stuen også er udstyret med en privat sauna, køkkenhjørne, kontor og mødelokale. De nfik jeg altså ikke. Men jeg boede på 7. sal med skrå vægge og vindue i loftet med udsigt til en dejlig blå himmel eller stjerneklar nattehimmel.

Læs mere om Palace Hotellet her:

 

You may also like

Leave a Comment