Trekroner Fortet

by Jörn

Trekroner Fortet

Trekroner Fortet er en ø med kant ved indsejlingen til Københavns havn. Placeret mellem himmel og havn med udsyn, udsigt og frie fugle. Bygget op af hemmeligheder, historie, natur og kultur. Præget af dygtige kokke, gastronomi og gode vine. Og skabt til søslag, romantik, musik, møder, middage, fester og kurser. Alt dette, og meget mere, finder du på den lille ø, der er helt sin egen.

Jeg tog en tur med Nettobåden til Trekroner. Først en tur rundt i kanalerne og så på til Fortet og få en rundvisning og en dejlig middag.

Kanalturen

Den lille havfrue er i vandet

Kongeskibet Dannebrog – vores Stolthed

Vandflyver til Aarhus

Den lille havfrue på land igen 🙂

Ofelias plads

En kort historie

I dag tager vi varmt imod besøgende fra hele verden, men for 300 år siden var øen et søfort, der med 24 kanoner skulle forsvare København for enhver pris. Da freden sænkede sig, blev Trekroner Fortet det helt store udflugtsmål for københavnerne – blandt andet for at de kunne nyde udsigten til København. Nu gemmer den gamle, rå kasematbygning i sit pittoreske forfald på mange spændende historier om søslag og kanoner. Og udsigten, den er stadig god. Trekroner Fortet er fredet og drives af Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme. Få mere information om  Trekroner Fortets historie her.

Sommer  sæson

Vores sæson og åbningstider er afhængig af hvornår turbådene fra Canal Tours sejler ud til øen fra Kvæsthusmolen. Det gør de i perioden 29. april 2017 til 17. september 2017. Åbningstider og sejlplaner for sæson 2017 kan du se her.

 

Resten af året

Udenfor sæsonen har vi udelukkende åben for private fester og arrangementer. Kontakt os, hvis du planlægger en fest, et firmaarrangement eller en event. Kom til et inspirerende møde og rundvisning på øen, og hør om de mange muligheder Trekroner Fortet rummer.

 

Café

Trekroner Fortets café ligger i den røde Søndrefløj tæt ved bådbroen. Her serveres fx hyldeblomstdrikke, kaffe, kolde øl, vin og kildevand. Caféens åbningstider følger Canal Tours sejlplan – også selvom du kommer herud i egen båd. Mere om café og åbningstider her.

Hyggestuen i Officersmessen

 

Kokken, maden og Festen

Den dygtige, alsidige og glade kok i køkkenet på Trekroner Fortet er; Peter Mose (Ensemble, Luns, Gourmandiet, m.fl.). Læs mere om Peter. 

Peter og hans hjælpere i køkkenet, arbejder med stor passion for det gode, alsidige køkken og en mission om at give gæsten en helt unik oplevelse til både gane og sjæl lige her på kanten til verdenshavene. Kokken mestrer gastronomi på højt stjerneniveau, men sætter ligeså stor pris på det rustikke og enkle, hvilket Peter udtrykker således; “Hvorfor øve en masse fancy gastronomisk vold på en gulerod, når dens smag i sig selv er god?”

Amaliehaven med det flotte springvand

You may also like

Leave a Comment