Veterantog på Odsherredbanen

by Jörn

Nykøbing Sjælland til Asnæs

Så fyres der op til damptog weekend. Den 29.-30. juli og den 5.-6. August. Foreningen Vestsjællands Veterantog kører igen sommergæster gennem det naturskønne Odsherred. Veterantoget på strækningen Nykøbing Sjælland til Asnæs og retur lørdage og søndage.

 

Damplokomotiv DSB K 564

Man rejser i rigtige gamle vogntog trukket af damplokomotiv DSB K 564 fra 1899. Lokomotivet er trods sin alder på 118 år fortsat livskraftig. Det er aktive medlemmer fra Vestsjællands Veterantog i Høng, som holder den omhyggeligt vedlige. Inden pensionsalderen blev nået for DSB K 564 blev den anvendt som Eksprestog og persontog på strækningen Slagelse-Næstved pg Slagelse-Kalundborg.

Med “rystevogne”

Veteranstogets vogne er 2-akslede træbeklædt DSB personvogne med åben endeperroner fra 1920’erne, kendt som “rystevogne” På turen kan der købes drikkevare i togets cafevogn.

Læs mere om toget på www.vsvt.dk

You may also like

Leave a Comment