Weekend i Paris

by Jörn

Lad din næse lede dig rundt i Paris mange kvarterer. I Cyrano de Bergerac, Edith Piaf, Charles Aznavour land, og selvom du ikke taler sproget, kan din næse værdsætte dens mangfoldighed af dufte.

Paris er blevet beskrevet som “livsglæde i et utal af små ting: Duften af ​​en kop kaffe og croissanter om morgenen,” elegante kvinder “smilende i gaderne, duften af ​​varmt brød,” den bidende lugt i fødevaremarkeder, buketten af ​​”en flaske vin, der deles med venner,” sporet af mytiske parfumer, på hver en Place en velduftende blomsterforretning,  luksusbutikker, som røgelse i kirker i et land, der kun tror på livet.

Paris er den blandede duft af bøger og buketter af blomster og bagt godhed af børns eftermiddagssnacks i en af byens utallige offentlige haver. Den udsøgte chokolade, krydrede dufte af de nyeste konditorier, og krydrede deliciousness af Michelin-stjerne restauranter som Le Jules Verne på 2. sal og i Eiffeltårnet 123 meter oppe og/eller improviserede picnics i parkerne.  Paris har altid vidst, hvordan man lever og griner. Dette tiltrods for de seneste tragedier, som har afsted kommet mange sikkerhedscheck, når du skal ind i stormagasiner og museer etc.
                

DET SKAL DU OPLEVE

1. DET “ÆGTE” PARIS
Gå en tur i området Trocadero ved Eiffeltårnet og få en frokost på en af de hyggelige cafeer. Gå videre til Passy-området, hvor franskmændene selv handler. Her er knap så turistet. Besøg den trendsættende butik A toutes les filles, hvis ejer vælger de bedste styles fra mærker som Chloé, Céline og Etro.
A toutes les filles
145 Rue de la Pompe, 75116 Paris, Frankrig

GODE LOPPEKØB
Ved første øjekast kan loppemarkedet Les Puces de Saint-Ouen / Porte de Clinancourt virke uoverskueligt og fyldt med skrammel, men går man længere ind i de små kringlede gader, finder man en masse sjove ting. Alt fra tøj og smykker til gamle køkkenting, møbler og fine franske lysestager. Hyggelig stemning med mulighed for et godt køb.
Le Marché aux puces de Saint-Ouen
138/140 Rue des Rosiers, 93400 Saint Ouen, Frankrig

DELIKATESSER PÅ BAKKEN
Und dig selv en tur op ad Rue des Martyrs i det 9. Arrondissement. Gaden vrimler med fiskehandlere, delikatessebutikker, ostehandlere og bagere samt det hippe og originale Rose Bakery i nummer 46. Husk at nyde udsigten til Sacré Coeur.

MONTPARNASSE TOWER

For at undgå den ofte meget lange kø ved Eiffeltårnet kan det anbefales at gå til Montparnasse Tower. Her kan man nyde udsigten over byernes by – og til Eiffeltårnet – fra udsigtstårnet på 56. etage. Her er ingen kø, og oplevelsen er absolut betagende.
Montparnasse Tower
33 Avenue du Maine, 75015 Paris, Frankrig

DEN SMUKKE LØBETUR
Paris er en af de absolut smukkeste byer at løbe i, så pak løbeskoene næste gang du skal af sted. Løb for eksempel fra Pont Neuf og nede langs Seinen på brostenene hen til Jardin des Tuileries og gennem parken videre til Paris’ største og smukkeste plads, Place de la Concorde. Derefter tilbage gennem Tuilerierne med alle de skønne skulpturer. Ind gennem alle Louvres gårde og ud på den anden side. Eller drej af ved glaspyramiden, kryds Rue de Rivoli og fortsæt ind i smukke historiske Jardin du Palais Royal med kunstneren Daniel Burens sort-hvid-stribede søjleinstallation fra 80’erne.

SHOPPING
Franske mærker er billigere i Frankrig. Det gælder alt fra Petit Bateau og Isabel Marant til de eftertragtede Jieldé-lamper, der kan erhverves til cirka halv pris. Og det hele bliver endnu billigere, hvis man f.eks. i Galeries Lafayette får et discountkort, så man kan få ekstra 10 procent på det meste. Stormagasinet Printemps har samme tilbud, her skal man blot printe et kort ud hjemmefra.

Jeg fik genset Champs-Élysées – det er bare skønt at gå og se alle butikkerne og på alle de forskellige nationaliteter som ligesom mig nyder solen og hele seneriet. Mercedes udstillingen skal du bare se 🙂

                
Printemps
Galeries Lafayette

SHAKESPEARE AND COMPANY

Shakespeare and Company er navnet på den boghandel, hvor Hemingway købte bøger på klods. Den ægte findes ikke mere, men denne her er altid med i filmene, og den er en hyldest til den oprindelige. Den har kun engelske bøger. Ved siden af boghandleren ligger en charmerende lille park, Place René Viviani, hvor man kan nyde sine bogindkøb.
Shakespeare and Company
37 Rue de la Bûcherie, 75005 Paris, Frankrig

FROKOST MED FRANSKMÆND

Frokost på La Palette


Smut over på venstre bred og ind i den stemningsfulde gade Rue Jacob i 6. arrondissement. Her ligger den legendariske bistro La Palette, der ligesom sine noget mere kendte søstre Cafe Flore og Deux Magots har tiltrukket kendte og kunstnere i mere end 100 år. Bestiller man grillet brød og tun, så får man en dåse med tun, en pakke smør og noget ristet brød. Intet andet. Tun serveret med fransk attitude 🙂
La Palette
43 Rue de Seine, 75006 Paris, Frankrig

I LY HOS PHILIPPE STARCK
Gør en dyd ud af bo i et up-and-coming kvarter: Det 20. arrondissement med sjove butikker og en hot natklub rundt om hjørnet. Mama Shelter er som et cool backpackerhotel med funky Philippe Starck indretning. Et godt sted at vågne op, spise den populære brunch og læse avis.
Mama Shelter
109 Rue de Bagnolet, 75020 Paris, Frankrig

VERDENS BEDSTE MACARONS

I Paris’ kageunivers er der to navne, man ikke kan komme udenom. Pierre Hermé og Ladurée. Begge er berømte for verdens bedste macarons, og de er begge steder den lange kø – og lidt høje pris – værd. Men deres øvrige kager er også fabelagtige og atmosfæren i Ladurées fantastiske tesalon en omvej værd.
Pierre Hermé
Ladurée

You may also like

Leave a Comment